El Poetry Slam ‘atorga’ la vara de l’alcaldia de Barcelona a Ainara García

Els joglars del segle XXI inauguren les activitats gratuïtes al Castell de Montjuïc d’aquest estiu

Les Nits al Castell van obrir temporada el dissabte 1 de juny amb el Poetry Slam Barcelona. En aquesta sessió, van participar els slammers que, segons el presentador Payaso Manchego, “mereixen ser escoltats”: Pablowski, Crisal Rodríguez, Cysko Muñoz, Ale Oseguera, Ainara García, Isa García, Domenikus i Esteve Bosch de Jaureguízar.

Abans de començar el concurs, un dj ja animava l’ambient fent ressonar la música per tot el castell. Els assistents eren prudents i encara no s’atrevien a ocupar les cadires. Molts encara sopaven a les taules de la zona dels foodtrucks.

A tres quarts de deu el Payaso Manchego va agafar el micròfon per preguntar si algú no coneixia el funcionament del concurs. Només una persona del públic va aixecar la mà. De fet, feia tan sols 15 dies de l’últim Poetry Slam al CCCB i la gent tenia fresques les normes de l’espectacle: 3 minuts per poema, 2 rondes, 5 persones seleccionades del públic per fer de jurat… Un cop repassades les normes, es van demanar voluntaris i 6 persones van sortir a l’escenari. No havíem quedat que el jurat popular el formaven 5 espectadors? Cap problema. Es va poder solucionar a sorts.

Després de cada actuació, el presentador entretenia al públic per poder donar temps a la deliberació del jurat. Va explicar anècdotes personals, va fer ballar als assistents, va demanar què aixequés la mà qui no hagués vingut si el Barça hagués jugat la Final de la Champions i va proposar que el guanyador d’aquest Slam seria l’alcalde de Barcelona. Fent referència a l’empat entre Esquerra i els Comuns per l’alcaldia.

Es notava que els slammers tenien experiència i que no era la primera vegada que pujaven a l’escenari. Recitaven les seves poesies darrere dels focus de llum de colors i, quan acabaven, el públic es tornava boig aplaudint i cridant.

A continuació, podeu escoltar les seves interpretacions (tant de la primera ronda com de la final):

Pablowski


Crisal Rodríguez

Cysko Muñoz

Ale Oseguera

Ainara García

Isa García

Domenikus

Esteve Bosch de Jaureguízar

Després de conèixer els quatre slammers que passarien la ronda final va tenir lloc l’habitual pausa per comprar menjar o beure als foodtrucks. A un quart de dotze, els finalistes Domenikus, Cysko Muñoz, Esteve Bosch de Jaureguízar i Ainara García van oferir-nos un últim poema.

La guanyadora va ser Ainara García. No va ser necessari sumar els punts que havia obtingut. Molts membres del jurat popular li van atorgar la puntuació màxima i la seva victòria era evident. El premi, una samarreta amb el logotip del Poetry Slam de Barcelona, no sembla gaire cosa; la veritable recompensa és el reconeixement i difusió de l’artista. Tot i que en aquesta edició el presentador també havia promès l’alcaldia de Barcelona!

Per agrair el públic, la poeta va recitar un últim text enfocat en perspectiva de gènere.

El proper Slam tornarà a tenir lloc al CCCB el diumenge 16 de juny.

Nora Tarnow

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s