El 68% de la població creu que les dones estan discriminades en el món literari

Pràcticament el 100% de la mostra llegeix llibres escrits per dones, però la meitat n’ha llegit més d’escriptors que d’escriptores

Segons les dades de l’enquesta impulsada per aquest mitjà de comunicació, la majoria de persones creuen que les dones escriptores pateixen algun tipus de discriminació en la seva feina pel fet de ser dones. Els motius que donen els lectors són varis, però predomina l’opinió que les dones estan discriminades en tots els àmbits. En general, també hi ha una creença bastant generalitzada que actualment aquesta discriminació és cada vegada més baixa.

Respostes a la pregunta: creus que les dones estan discriminades en el món literari?

Entre els que pensen que no hi ha diferències entre els homes i dones escriptors, l’opinió majoritaria és que no hi ha barreres d’entrada que dificultin a les escriptores publicar llibres, sinó que l’únic que pot generar desigualtats és la societat que escull què llegir. Tot i això, aquesta opinió és minoritaria i engloba només un 32% dels enquestats.

Les propostes dels lectors per revertir aquesta situació són molt diverses i imaginatives. Alguns exemples són “durant un temps no posar el nom de l’autor al llibre”, “fomentant lectures de dona a les escoles des de petits” o “amb la lluita diària”. L’opinió de que és un fet que va variant per si sol té bastants seguidors, i que la publicitat és un aspecte clau també convenç als lectors.

Alba Vilamala

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s