Carme Ripoll: “Amb la literatura vull entretenir, no canviar la vida a ningú”

la seva última novel·la “lolo. les llàgrimes del vi” ha estat escrita, dissenyada i editada per dones

Carme Ripoll va presentar la seva tercera novel·la en solitari acompanyada de la seva editora, Mireia Broca, de l’editorial Obrador. En l’acte, que es va celebrar, a l’Ateneu Barcelonès hi van assistir i participar els familiars de l’escriptora, i es va fer un recull de la seva trajectòria literària.

Mireia Broca, que va conduir l’acte, va qualificar el llibre de “necessari”. El tema principal de la tercera novel·la en solitari de Carme Ripoll “parla d’abusos, de dones i de nens robats. No és reivindicatiu però ha de fer-nos reflexionar”. Així el definia la seva editora, que té també un vincle especial amb l’autora.

Per Carme Ripoll el títol dels capítols és molt important, i en aquesta última novel·la es va decantar per les cites. Després que una de les que havia escollit “em digués que de cap manera la podia publicar” va recórrer a Rosa Maria Arrazola “perquè m’escrivís alguna cosa”. El resultat final va ser el poema que la mateixa autora va recitar durant la presentació del llibre. Carme Ripoll, que vol ser una escriptora d’entreteniment, parla en aquest llibre fictici sobre temes que preocupaven, i segueixen preocupant, les dones.

La novel·la “Lolo. Les llàgrimes del vi” parteix d’una història personal de la seva autora i de les experiències que les dones hem patit durant molt de temps: “a mi mai m’han violat, però si que m’han tocat el cul al metro”. Beti Alemany, amiga de Carme Ripoll, va llegir un dels fragments de la novel·la on se n’intueix l’argument. La música, que és també un element molt rellevant en les seves novel·les, no falta en aquesta. El tros que va llegir Beti Alemany també reflecteix la presència musical.

Per acabar el recital David Garcia Escolà va tocar amb la guitarra “Capricho Árabe”, de Francisco Tárrega, donant el punt musical que l’autora de “Lolo. Les llàgrimes del vi” volia plasmar. Carlota Boada és qui ha pintat les aquarel·les de l’obra, que ja s’ha portat al terreny de la dramatúrgia.

Alba Vilamala

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s